Rönnbärsgele passar till kötträtter, stek, vilt, viltgrytor, köttbullar, kåldolmar och är bra till buffé exempelvis julbord och sommartallrikar. Rönnbärsgelen har mild, fin smak är också lyxigt god att använda på smörgås. Rönnbärgele från AlterHedens är en svensk riktigt lyxig delikatess. Går även bra att använda som marmelad. Rönnbären anses förebygga värk och är C-vitaminrika. Rönnbären är plockade i naturen kring Piteå i Norrbotten. En äkta gelé med mycket bär gjord på eget recept. Rönnbärsgelé är tappad i sexkantig burk.
Vad passar Rönnbärsgele till?
Rönnbärsgele passar till
- Vilträtter och viltgrytor
- Kåldolmar
- Köttbullar och köttfärslimpa
- Älgstek och tjälknöl
- Renskav och souvas
Mer om Rönnbärsgele
Rönnbärsgele görs av bär som är plockade när frosten slagit till innan sidensvansarna tar det "röda guldet". Sedan fryses in bären. Just infrysningen gör att denna gele inte blir besk utan har en mild smak. Rönnbär tas fram och tinar dem för kokning. I en gryta kokas denna goda gele. Gelen kokas året runt, dvs. gelen är så nykokt som möjligt. I recept på gele ingår även lite syrlig rabarber. Nu vet du hur kokas Rönnbärsgelén hos AlterHedens så nu är det bara att köpa.
Rönnbärsgele - Ingredienser
Rönnbärsjuice, rabarberjuice, socker, förtjockningsmedel (pektin), citronsyra, konserveringsmedel (kalisorbat). Vikt 120 gram